Firmele si oamenii secolului 21 au nevoie de instrumente care să soluționeze disputele eficient, cu un cost scazut si cu o solutie care sa asigure continuarea activitatii si a relatiei de afaceri sau personale.

Justitia traditionala este în continuare scumpa, consumă timp si resurse și pune în pericol relațiile personale.

In interaciunile noastre profesionale si personale, pentru a intelege si a ne face intelesi, comunicam cu sefii, colegii, prieteni, membri familiei.

Din cele doua componente ale comunicarii (vorbirea si ascultarea) este mai frecvent utilizata vorbirea. In mediile in care (aproape) toata lumea vorbeste si (aproape) nimeni nu asculta sansa aparitiei neintelegerilor si a conflictelor creste exponential. Reactia oamenilor in cazul conflictelor are o stransa legatura cu modelul vazut in familie si in mediul social.

Suntem obisnuiti sa negociem inca de la varste fragede si o facem de pe pozitii de forta. Pentru ca nu am vazut altfel, pentru ca invatam ca putem castiga doar cand altcineva pierde.

Managementul profesionist al conflictelor din cadrul companiilor  poate fi acel punct de rascruce in viata unei firme, in care conflictele sa fie oportunitati de schimbare si crestere. Conflictul este semnalul ca ceva nu functioneaza bine. Modul in care este gestionat poate duce la escaladarea sau la rezolvarea lui. La fel se intampla si in situatia conflictelor personale.

In cadrul work-shop-ului, prin jocuri de rol si exercitii in grupuri mici, vom identifica:

  • Diferențele dintre negocierea directă și negocierea asistată
  • Distincția dintre ascultare și ascultare activă
  • Importanța neutralității unei terțe persoane
  • Ajungerea la o situație win-win la sfârșitul conflictului
  • Bazele deciziilor – nevoi vs. orgolii
  • Gestionarea unui conflict cu intervenția unui mediator
  • Relația dintre părți și rezultatul medierii

La final veti ramane cu o imagine mai clara:

  • a ce poate insemna gestionarea unui conflict cu interventia unui tert neutru
  • cum depinde rezultatul medierii de partile implicate
  • de ce rata de succes a solutionarii unui conflict prin procedura medierii este de 90%

Facilitatorul work-shop-ului este Anca Lucia Stancu, mediator autorizat cu o experienta de 11 ani in domeniul gestionarii conflictelor, presedintele Asociatiei Medierenet.

Inainte de a deveni mediator a lucrat 20 de ani in pozitii de middle si high-management ale unor companii private. Este licentiata in drept si stiinte economice si a absolvit masterul in managementul afacerilor comerciale.

Domeniile de experiență particulară ca mediator includ: business (relatiile profesionale in activitatea curenta a firmei, recuperare creante, clauze contractuale, spete comerciale, relatiile intre asociati, restructurari de activitate, concedieri, despagubiri,etc), comunitate, familie.

 

Inscrierile se pot face pana in data de 18.11.2019, aici.

Workshop-ul va avea loc in 19 noiembrie, de la ora 14 si se va desfasura in sala Studhub a Centrului de Invatare, Gradina Botanica „Alexandru Borza”, Universitatea Babes-Bolyai.