Indiferent de job-ul pe care vrei să îl obții trebuie să fii atent la ținuta aleasă și să acorzi un minim de atenție acesteia. Modul în care decidem să ne îmbrăcăm la un interviu nu garantează obținere locului de muncă însă poate afecta decizia angajatorului.

În multe situații prima impresie este foarte importantă. Mulți angajatori își creează o prima părere în primele minute. Așadar, o haină șifonată, un decolteu prea adânc, părul neîngrijit sau o pereche de pantofi murdari pot influența formarea primei impresii.

Prezentarea într-o ținută adecvată este o formă prin care arăți respect față de compania și de job-ul dorit. Ținuta aleasă trebuie în ton cu poziția pentru care vrei să aplici. În aproape orice domeniu, costumul clasic este o alegere bună de la care să pornești ca apoi să poți adapta la o ținută mai ”casual” (fustă sau pantaloni, alături de o cămașă/bluză și un sacou). De obicei, combinațiile respective nu dau greș, în schimb , cum este menționat și mai sus, trebuie să te ghidezi și după job-ul abordat. De exemplu dacă la locul de muncă dorit se cere imaginație/creativitate atunci poate nu strică ”o pată de culoare” în îmbrăcămintea ta.

Pe lângă costumația de bază trebuie să acorzi atenție detaliilor. Este bine pe cât posibil să eviți pantofii sport, o alegere mai bună sunt cei cu toc la fete sau cei clasici de costum la băieți. Totodată trebuie evitat machiajul strident și excesul de bijuterii (inele, lănțișoare, cercei etc.) cât și coafurile sau frizurile exagerate.