Ce studii ați absolvit în cadrul Universității Babeș-Bolyai (facultatea, specializarea, nivelul de studii)?

In anul 2010 am absolvit Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, specializarea Psihologie, iar in toamna aceluiasi an m-am inscris la cursurile Masterului de Psihologia Sanatatii pe care le-am finalizat in 2010.

  • Care este organizația/compania/instituția în care activați momentan și poziția ocupată aici?

In prezent sunt Consultant Resurse Umane in cadrul companiei de recrutare, iar ceea ce fac aici este Recrutare: adica pentru anumite joburi deschise in cadrul anumitor companii caut in mod activ persoane potrivite.

  • Descrieți pe scurt traseul dumneavoastră profesional după finalizarea studiilor.

La inceputul anului 2014 am fost acceptata ca intern HR in cadrul unei companii micute de recrutare si asa a inceput o perioada foarte intensa care se continua si azi, de activare in agentii de recrutare si de aprofundare a domeniul HR, cu precadere recrutare.

  • Ce înseamnă pentru dumneavoastră succesul profesional?

Cred ca pe an ce trece, pornind cu primul job, mi-am tot calibrat definitia succesului profesional. Trebuie sa recunoasc ca il asociam cu o anumita pozitie in companie si nivel financiar. Azi inseamna pentru mine sa gasesc sens si semnificatie in ce fac. E important sa gandesc ca fiecare lucru pe care il fac are o semnficatie, si ma provoc aproape in fiecare seara si final de program de lucru sa fac o introspectie asupra zilei, asupra provocarilor intalnite, succesurilor.

  • Pe parcursul carierei dumneavoastră profesionale ați întâlnit o situație dificil de gestionat sau v-ați confruntat cu un eșec? Ce lecții ați desprins din această situație?

In timpul primului job mi-am pus intrebarea daca recrutarea este domeniul pe care trebuie sa il urmez, ma bazam destul de mult pe sentimente si emotii pozitive, pe success si ca la orice inceput, lucrurile nu erau toate roz. Pentru mine in acel moment a insemnat sa imi iau o perioada de liniste in care sa imi pun intrebari, sa fac conexiunea intre valori personale si obiective profesionale. In al doilea rand m-a ajutat foarte mult suportul social, o mana de prieteni cu exprienta in campul muncii care sa ma puna cu picioarele pe pamant!

  • Dintre cunoștințele și abilitățile dobândite pe perioada studiilor, care au fost acelea care v-au facilitat succesul în carieră?

Si acum imi amintesc primul meu interviu: aveam doar o perioada de voluntariat in perioada facultatii, si despre asta am povestit si a fost neasteptat de bine, am fost acceptata ca HR Intern! Cred ca as face la fel, si chiar mai mult: m-as focusa pe experiente de voluntariat si internshipuri (pe atunci companiile nu aveau asa deschidere spre studenti). In al doilea rand anii studentiei m-au invatat sa invat si pentru asta sunt recunoascatoare.

  • Ce ați recomanda unui student din anul I? Dar unui proaspăt absolvent?

Sa te asiguri ca esti implicat 100% in orice faci si sa iti asumi responsabilitatea pentru propriul drum professional! Invata, citeste, cauta oportunitati de voluntariat si internship, fii deschis la provocare si cred ca mult mai mult decat educatia formala(foarte importanta) este educatia nonformala.