Știm cu toții că unul dintre pașii cei mari către angajare este realizarea CV-ului. CV-ul este oglinda noastră în fața angajatoului. Este un element ce ne prezintă, dar ne și promovează pe noi ca angajați în fața angajatorului, așa că trebuie realizat cu atenție. În CV punem toate activitățile noastre profesionale pe care le-am întreprins până în prezent, fie că este vorba despre un loc de muncă sau despre activitate de internship sau voluntariat.

Unii ne pricepem mai bine să ne prezentăm în fața altora, alții întâmpinăm și dificultăți, dar toți trecem măcar odată prin etapa de nesiguranță întrebându-ne: “oare trebuia să mai pun ceva?” sau “oare dacă pun asta e bine?”.

Cv-ul este despre tine, prin urmare asigură-te că forma e una ușor de parcurs (de preferat template-ul europass), că ai trecut adresa, numărul de telefon, link-ul spre o rețea de socializare (astfel încât cine citește să te cunoască mai bine), data nașterii și tipul de carnet de sofer (în cazul în care ai unul).
Toate formele de activitate profesională trebuie să se regăseascp în CV, în ordine invers cronologică, inserând date clare și actuale despre angajator, despre atribuțiile avute și, eventual, competențele dobândite la locul de muncă prezentat. Da, este locul potrivit pentru a trece și programele de internship sau voluntariat. 

Educația merită prezentată cum se cuvine. Tot în ordine invers cronologică, punând accent si scoțand in evidenta disciplinele principale pe care le-ai studiat, eventual diplomele obținute la cursuri de specialitate. 

Competențele de limbă se notează în baza autoevaluarii. Ai grijă! Trebuie sa poți demonstra practic ceea ce scrii în CV. Competențele de comunicare, organizatorice, informatice, tehnice sau artistice trebuie listate, dar și însoțite de contextul în care acestea au fost dezvoltate.

Spor la redactat! Luna octombrie e aproape. Un CV bine realizat este un pas important spre un loc de muncă, un program de voluntariat sau un internship atractiv, o bursa sau un program extracurricular de interes.