Programul Student to Student TEAM se adresează studenților din anul I, forma de învățământ cu frecvență, admiși la UBB în anul universitar 2020 și este oferit de Universitatea Babeș-Bolyai, prin Centrul de Carieră, Alumni și Relația cu Mediul de Afaceri (CCARMA), Centrul de Consiliere Student Expert  (CCSE) și Clinica Universitară de Psihologie “Babeș-Bolyai Psytech”. Mai multe detalii despre proiect, poti găsi pe pagina dedicată: sts.ubbcluj.ro 

Scopul programului este acela de a crește angajamentul studenților, a coeziunii, a motivației, a formării și valorizării identității de student UBB. 

Programul se întinde pe o perioadă de 28 de săptămâni și va include două mari direcții:

  1. Un training de teambuilding care se va derula în prima săptămână și care va cuprinde activități gândite de către o echipă de psihologi ai UBB,  pentru a crea un mediu care să crească interacțiunile dintre studenți și coeziunea grupului.
  2. Un program de peer mentoring întins pe o durată de 27 săptămâni în care studenții din an mai mare îi ajută pe cei din anul I să depășească dificultățile sau obstacolele întâmpinate pe parcursul anului universitar și le oferă îndrumare și sprijin în rezolvarea acestora. 

“Ideea acestui program pleacă de la dorința noastră, ca universitate, de a construi o comunitate de studenți în adevăratul sens al cuvântului. În viziunea noastră, o comunitate înseamnă oameni care se înțeleg, se respectă, se sprijină reciproc, care sunt acolo unul pentru celalalt, atât la bine cât și atunci când lucrurile nu merg așa cum au sperat. 

Tocmai de aceea, trainerii și mentorii studenților de anul 1 sunt studenți mai mari, care au experiența vieții de student și care cred, alături de noi, în importanța unei conectări personale ca bază de plecare pentru construirea unei vieți academice de succes. Ne animă și ne bucură atât ideea cât și acțiunea de a oferi suport studenților boboci. 

Programul Student to Student Team este un program al studenților pentru studenți! Suntem recunoscători pentru suportul dat de organizațiile studențești în recrutarea trainerilor și mentorilor și suntem încântați să vedem rapiditatea cu care studenții traineri și mentori au îmbrățișat acest program. Implicarea lor dă sens întregului program! 

Este un program de anvergură la nivelul universității, în care vor participa peste 5.000 de studenți din anul 1 și aproximativ 530 traineri și mentori. ” 

Alexandra MUȚIU, Prorector UBB