Dacă până acum am ajuns la partea în care am cercetat ce oportunități se pot găsi pentru voluntariat, internship sau job, azi vom trece mai departe ca să mai îndepărtăm o barieră. Pentru că știm că uneori internetul nu ne oferă toate detaliile pe care le-am vrea ca să ne decidem dacă dorim sa nu să începem activitatea într-un anumit loc, avem nevoie de un bonus adus de ce urmează să îți spun în continuare. Rezolvarea există și ea se numește târg de carieră.

Ce îți propunem pe ziua de astăzi e o nouă aventură de căutare, de data aceasta scopul fiind să creezi o listă care să cuprindă târgurile de carieră realizate pe parcursul anului 2017. Cel mai mare avantaj al participării la astfel de eveniment este contactul direct cu persoane care reprezintă diverse firme și organizații care sunt în căutare de oameni. Pe lângă faptul că poți să vezi exact care sunt locurile interesate de lărgirea echipei, poți să pui câte întrebări dorești cu privire la ceea ce te interesează. Persoanele prezente la târgurile de carieră pot fi cea mai bună resursă a ta de care merită să profiți așa că nu mai sta pe gânduri și începe căutările. Fie că mergi cu un scop clar setat (de exemplu să găsești un anumit tip de activitate pe care să o poți desfășura, o anumită organizație a cărui colectiv te atrage) sau că participi doar ca să poți să îți faci o idee despre posibilitățile existente, e bine să profiți de informațiile numeroase pe care oricare dintre organizatori ți le poate oferi. În locurile care îți trezesc interesul nu uita să îți lași și datele de contact pentru ca firmele să te poată contacta dacă cred că au nevoie de tine în echipa lor.

O altă variantă este identificarea târgurilor de carieră online, mai ales în cazul în care timpul nu îți permite participarea la toate târgurile ce se desfășoară în orașul tău. Sperăm că această zi ți-a adus o nouă perspectivă asupra lucrurilor pe care le poți face în domeniul tău și că drumul către cariera ta pare acum mai puțin anevoios!