Facem foarte multe lucruri și câteodată, pierduți în entuziasmul de a face uităm că e nevoie să avem și dovada a ceea ce am facut până acum. Asigură-te că ai adeverințe și/sau recomandări din toate locurile unde ai făcut voluntariat, practică, internship sau ai lucrat până acum. Totodată, asigură-te că o recomandare de la un cadru didactic care poate vorbi despre abilitățile tale în cadrul facultății.

Una dintre întrebările recurente în viața profesională a fiecărei persoană este „Ai experiență?”. Deseori este apreciată pozitiv sau chiar obligatorie experiența în domeniul de referință. Sunt prețuite implicarea în programe de voluntariat, antrenarea în stagii de practică cu activitate complexă, participarea în internshipuri și, desigur, asumarea experienței în diferite locuri de muncă.

Cum dovedești că ai experiență? Noi îți recomandăm să întocmești un dosar cu adeverințe care să ateste rolul tău în proiectele de voluntariat, instituțiile unde ți-ai desfășurat practica sau organizațiile unde ai făcut un internship sau recomandări. Desigur, poți să incluzi și adeverințe și recomandări, întrucât potențialul tău angajator are nevoie de o imagine cât mai clară a trecutului tău profesional. Amintește-ți să menționezi toate experiențele tale practice! 

Un alt aspect foarte important este trecutul sau (de ce nu?) prezentul tău academic. Recomandarea unui cadru didactic este ceva demn de inclus în prezentarea ta. Prin urmare, nu ezita să soliciți și să incluzi o scrisoare de recomandare din partea unui cadru didactic care îți cunoaște cât mai bine abilitățile.