• Ce studii ați absolvit (facultate, specializare, nivel de studii) din cadrul Universității Babeș-Bolyai?

Facultatea de Studii Europene, specializarea Studii Europene  si Relatii Internationale, nivel licenta.

 

  • Care este organizația/compania/instituția în care activați momentan și poziția ocupată aici?

UPC Romania, Manager Regional de Vanzari Business, regiunea Transilvania

 

  • Descrieți în câteva cuvinte traseul dumneavoastră profesional după finalizarea studiilor.

Am inceput sa lucrez din anul 2 de facultate in cadrul companiei Romtelecom, intr-un job part-time ca Agent Call Center. La finalul facultatii, datorita experientei profesionale dobandite am acceptat o pozitie de Reprezentant de Vanzari magazin in cadrul Orange Romania, pentru ca dupa un an, in 2009 sa ma alatur echipei UPC Business. In cadrul acestei echipe am promovat de patru ori, in momentul actual conduc o echipa de 26 oameni, prezenti in opt orase din Romania.

 

  • Ce înseamnă pentru dumneavoastră succesul profesional?

Succesul profesional  imbraca mai multe forme, dar cred ca forma mea preferata de succes este sa stiu ca in domeniul in care activez sunt recunoscut ca un profesionist si ca un om cu o reputatie excelenta,  dobandite prin rezultate, etica si ambitie.

 

  • Pe parcursul carierei dumneavoastră profesionale ați întâlnit o situație dificil de gestionat sau v-ați confruntat cu un eșec? Ce lecții ați desprins din această situație?

Activand intr-o piata extrem de dinamica si intr-un mediu foarte competitiv, se intampla ca din cand in cand, desi ai depus toate eforturile, sa lupti cu tarie si sa esuezi. E foarte important ca in astfel de momente sa analizezi care sunt cauzele care au adus acest esec, cum pot fi evitate pe viitor si sa fii convins ca ai depus toate eforturile pentru a avea succes. Am invatat ca in situatii grele, intotdeauna e bine sa impartasesti aceste situatii cu colegii si ca trebuie sa revii la un set de bune practici, care au adus un succes verificat, pe care sa le aplici metodic.

 

  • Dintre cunoștințele și abilitățile dobândite pe perioada studiilor, care v-au facilitat succesul în carieră?

M-au ajutat foarte mult principiile de negociere, precum si cunostiintele de economie.

 

  • Ce ați recomanda unui student din anul I? Dar unui proaspăt absolvent?

Mesajul meu catre un student de anul I este sa inteleaga rapid mediul inconjurator in care se afla, sa analizeze cu atentie oportunitatile care I se ivesc atat din punct de vedere al studiilor cat si al ofertelor profesionale, sa experimenteze cat mai mult, sa invete cat mai mult.

Unui absolvent i-as recomanda sa trateze fiecare oportunitate cu rabdare, sa invete ca de multe ori, la inceput de drum, ambitia poate fi usor confundata cu presiunea. E important sa isi descopere aceasta ambitie si sa o foloseasca intr-un mod constructiv.