Ce studii ați absolvit (facultate, specializare, nivel de studii) din cadrul Universității Babeș-Bolyai?

Am absolvit facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai, apoi masterul de Ştiinţe Penale şi Criminalistică din cadrul aceleiaşi facultăţi.

 

Care este organizația/compania/instituția în care activați momentan și poziția ocupată aici?

În prezent sunt avocat asociat în cadrul societăţii civile de avocatură “Buduşan şi Asociaţii” din Cluj-Napoca.

 

Descrieți în câteva cuvinte traseul dumneavoastră profesional după finalizarea studiilor.

După finalizarea masterului de Ştiinţe Penale şi Criminalistică  m-am pregătit pentru susţinerea examenului pentru primirea în profesia de avocat (Barou), iar după promovarea acestuia a urmat perioada de stagiatură la Societatea civilă de avocatură “Buduşan şi Asociaţii”. La finalul perioadei de stagiatură am susţinut examenul de definitivat, ocupând în prezent poziţia de avocat asociat în cadrul SCA “Buduşan si Asociaţii”.

 

Ce înseamnă pentru dumneavoastră succesul profesional?

Evoluţia pe plan profesional, obţinerea şi apoi menţinerea satisfacţiei şi echilibrului între partea profesională, partea financiară şi timpul liber.

 

Pe parcursul carierei dumneavoastră profesionale ați întâlnit o situație dificil de gestionat sau v-ați confruntat cu un eșec? Ce lecții ați desprins din această situație?

Cred că situaţiile dificile sau eşecurile sunt inerente procesului de dezvoltare. M-am confruntat încă de la începutul carierei profesionale cu situaţii dificile şi eşecuri. Având în vedere că domeniul în care profesez momentan este foarte activ şi presupune o pregătire continuă, în timp, am acceptat faptul că inevitabil o sa mă mai confrunt cu situaţii dificile şi eşecuri şi că cel mai bun lucru pe care pot să-l fac este să nu mă mai tem să greşesc, să învăţ din greşeli, evitând astfel comiterea aceleiaşi greşeli de mai multe ori.

 

Dintre cunoștințele și abilitățile dobândite pe perioada studiilor, care v-au facilitat succesul în carieră?

Cunoştinţele teoretice şi abilitatea de a face faţă presiunii.

 

Ce ați recomanda unui student din anul I? Dar unui proaspăt absolvent?

Studentului de anul I i-aş recomanda să efectueze încă din timpul facultăţii stagii de practică care l-ar ajuta la aplicarea  şi totodată la o mai bună înţelegere a cunoştinţelor teoretice.

Unui proaspăt absolvent i-aş recomanda ca în orice domeniu ar alege să profeseze, să fie constant şi să creeze.