Amalia este absolventă a Facultății de Drept, specializarea Drept, iar la nivel masteral a urmat studiile programului Instituții de Drept Privat în cadrul aceleiași Facultăți.

În prezent este avocat definitiv la Baroul Cluj.

 

 

 

 

  • Descrieți în câteva cuvinte traseul dumneavoastră profesional după finalizarea studiilor.

În 2014, fupă

finalizarea masterului, am lucrat într-un Cabinet de avocatură, unde am efectuat un stagiu de practică de aproximativ 3 luni penru a mă familiariza cu domniul și pentru a-mi da seama dacă îmi va plăcea.  În tot acest timp m-am pregătit pentru admitere la Baroul Cluj, iar în data de 5.09.2015 am fost declarată admisă. De atunci activez în cadrul Baroului Cluj, inițial ca și avocat stagiar, iar din 15.01.2018 ca avorcat definitiv, după absolvirea Institutului Național de Pregătire și Perfecționare a Avocaților.

 

  • Ce înseamnă pentru dumneavoastră succesul profesional?

Succesul profesional înseamnă punerea în aplicare a celor 3 D, respectiv: disciplină, devotament și dăruire. Domeniul în care activez este, cred, cea mai frumoasă ramură a profesiilor juridice. Chiar dacă avocatura presupune un efort intelectual susținut, o muncă asiduă, cu înclinații spre studiu intens și capacitate de adaptare la situațiile spontane întâlnite în nstanță și chiar în relațiile cu clienții, ea îți permite ”să fii tu”, să ai deplină libertate de acțiune și de gestionare a fiecărui caz, potrivit propriului crez, desigur cu respectarea prevederilor Legii și Statutului Avocaților și a regulilor deontologice corespunzătoare profesiei.

 

  • Pe parcursul carierei dumneavoastră profesionale ați întâlnit o situație dificil de gestionat sau v-ați confruntat cu un eșec? Ce lecții ați desprins din această situație?

După cum am mențion

at anterior, avocatura este un domeniu dur, există momente de declin, nu poți câștiga fiecare cauză, însă nu ai timp să te gândești prea mult la eșecuri întrucât ai în față alte cauze pentru care trebuie să lupți cu aceeași dăruire ca și când nu a existat vreodată vreun eșec.

 

  • Dintre cunoștințele și abilitățile dobândite pe perioada studiilor, care v-au facilitat succesul în carieră?

În mod cert mi-au fost utile toate cunoștințele dobândite pe parcursul anilor de studiu. Avocatura presupune o cunoaștere a tuturor ramurilor de drept, așa încât aceste cunoștințe le aplic inclusiv la spețele avute la birou.

 

  • Ce ați recomanda unui student din anul I? Dar unui proaspăt absolvent?

Studentului îi recomand să facă o evaluare a modului în care se vede peste 5 ani, iar dacă se vede activând într-una dintre proesiile pentru care facultatea îl pregătește. să învețe, să fie disciplinat și să își asume sacrificiile pe care le presupune această profesie.