• Ce studii ați absolvit (facultate, specializare, nivel de studii) din cadrul Universității Babeș-Bolyai?

Facultatea de Studii Europene, Specializarea Relatii Internationale si Studii Europene, 3 ani cu frecventa, limba romana, nivel Licenta.

 

  • Care este organizația/compania/instituția în care activați momentan și poziția ocupată aici?

In prezent lucrez in cadrul UPC Romania, in pozitia de Senior HR Recruiter, unde, in principal, gestionez procesul de recrutare si selectie pentru divizia de Business a UPC in toate orasele de prezenta din Romania.

 

  • Descrieți în câteva cuvinte traseul dumneavoastră profesional după finalizarea studiilor.

Traseul profesional a inceput chiar din timpul studiilor, inca din anul II de Facultate, angajandu-ma in cadrul Telekom (fostul Romtelecom) in call center,  part-time, intelegand importanta dobandirii experientei profesionale si a disciplinei intr-o organizatie, dezvoltarii competentelor de comunicare si relationare.

Dupa un an, apropiindu-ma de finalizarea studiilor universitare, am fost pregatita pentru un job full-time, anagajandu-ma la UPC Romania, in pozitia de Sales Support in divizia de Business, iar de-a lungul celor 10 ani petrecuti in aceasta companie, am avut ocazia sa ma dezvolt pe arii multiple, sa ma implic in proiecte conexe, sa-mi asum roluri dincolo de fisa postului, bucurandu-ma de aprecierea colegilor si a superiorilor mei si de reusite profesionale. Totodata, in cadrul acestei companii mi-am descoperit pasiunea pentru HR si am avut ocazia sa preiau un rol in acest departament.

 

  • Ce înseamnă pentru dumneavoastră succesul profesional?

Succesul profesional, pentru mine, este dat de rezultatele si performanta pe care le obtii in proiectele asumate, inseamna sa-ti gasesti traiectoria si sa lucrezi constant, neintrerupt si calitativ zi de zi astfel incat aportul tau la succesul echipei si al organizatiei de care apartii sa fie unul semnificativ, sa aiba impact pe termen lung.

Cred ca poti masura succesul atunci cand toti oamenii cu care colaborezi au un castig din acest parteneriat, iar proiectele realizate aduc beneficii de toate partile.

 

  • Pe parcursul carierei dumneavoastră profesionale ați întâlnit o situație dificil de gestionat sau v-ați confruntat cu un eșec? Ce lecții ați desprins din această situație?

Intotdeauna situatiile dificile m-au provocat, atat prin faptul ca-mi stimuleaza creativitatea si ma motiveaza in a gasi solutii noi si eficiente pentru a ajunge la rezultat, dar si prin faptul ca orice situatie dificila duce la dezvoltare personala.

Din fiecare situatie dificila am invatat ca, atata timp cat nu renunti si incerci sa fii pozitiv, orice lucru are o rezolvare, intr-o forma sau alta. E important ca tu sa-ti setezi asteptarile astfel incat sa poti sa gestionezi rezultatul, sa-l accepti si sa mergi mai departe evitand pe viitor situatiile negative similare, prin abordari mai bune, diferite.

Am invatat sa am rabdare, sa-mi valorific potentialul si sa acord credit si oamenilor din jurul meu.

 

  • Dintre cunoștințele și abilitățile dobândite pe perioada studiilor, care v-au facilitat succesul în carieră?

Cunostintele dobandite in arii precum sociologia relatiilor internationale, istoria relatiilor internationale si a relatiilor economice, abilitatile de comunicare si modulele de limbi straine mi-au facilitat largirea orizontului cultural, mi-au trezit interesul pentru implicare sociala si politica. Am avut ocazia sa intalnesc oameni din diverse medii sociale si sa pot sa relationez usor, sa ma implic in diverse proiecte si activitati.

Pe perioada studiilor am participat si la evenimente organizate de Societatea Studentilor Europenisti, unde am invatat ce inseamna colaborarea in echipa, implicarea in evenimente de colaborare cu mediul de afaceri.

 

  • Ce ați recomanda unui student din anul I? Dar unui proaspăt absolvent?

Studentului din anul I ii recomand sa fie receptiv la orice informatie nou primita, sa-si seteze cateva prioritati pentru ceea ce urmeaza dupa finalizarea studiilor, sa-si creeze inca de pe acum o perspectiva astfel incat sa stie ce-l pasioneaza si sa fie implicat in cat mai multe activitati de voluntariat in cadrul Facultatii si nu numai, sa socializeze, sa fie implicat si la curent cu tot ce se intampla in mediul social, sa-si respecte profesorii, sa-si caute modele si mentori printre cadrele universitare.

Mult succes in noul an universitar!

Unui absolvent ii transmit felicitari pentru absolvire si ii urez succes in a-si gasi traiectoria profesionala potrivita. Sa aleaga o Cariera pentru care sa munceasca si sa se dedice cu interes, sa fie implicat si profesionist in tot ceea ce face.

 

  • Alte aspecte pe care doriți să le menționați.

Mi-au placut anii petrecuti in facultate si recomand viitorilor studenti sa aleaga o facultate din cadrul UBB Cluj!