credit: Jalen Laine Photography
Credit: Jalen Laine Photography

Aida Viziru a absolvit Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, secţia Comunicare şi Relaţii Publice, în 2006. Imediat după finalizarea studiilor, a participat la 3 internship-uri internaționale în Germania, Canada şi Australia. În prezent este antreprenor, având o agenţie de design şi marketing în Vancouver, Canada. De asemenea, joacă în spectacole de improvizație cu Vancouver TheatreSports și alte teatre și cluburi de comedie din oraş.

 

1. Ce studii ați absolvit în cadrul Universității Babeș-Bolyai (facultatea, specializarea, nivelul de studii)?
Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC), Comunicare și Relații Publice, Diplomă.

2. Care este organizația/compania/instituția în care activați momentan și poziția ocupată aici?

Antreprenor – am deschis împreună cu un prieten și fost coleg la FSPAC o mică agenţie de design şi marketing în Vancouver, Canada. De asemenea am devenit comediană (improvizație) şi am spectacole în mod regulat cu Vancouver TheatreSports şi alte teatre şi cluburi de comedie din oraş.

3. Descrieți pe scurt traseul dumneavoastră profesional după finalizarea studiilor.
În ultimul an de studii am devenit membru al organizației studențești AIESEC şi am participat în trei internship-uri internaționale: primul în marketing şi event management în Germania la compania Heraeus Medical, al doilea în web design în Canada la Universitatea din Guelph, Ontario şi al treilea în event management în Australia, la Universitatea din Melbourne. Aceste oportunități mi-au deschis multe uși în anii următori când am primit un nou rol ca Web Developer la Universitatea din Melbourne şi mai târziu, când am decis să mă mut în Vancouver.
După câţiva ani petrecuţi ca Web Interaction Designer la Universitatea British Columbia şi lucrând pe alte proiecte de graphic design în afara orelor de lucru, am decis sa lucrez 100% pe cont propriu şi am deschis un mic studio de design şi marketing cu un fost coleg şi prieten de la FSPAC, Bogdan.

4. Ce înseamnă pentru dumneavoastră succesul profesional?
Succesul pentru mine vine atunci când munca şi proiectele noi mă găsesc pe mine, şi nu invers.

5. Pe parcursul carierei dumneavoastră profesionale ați întâlnit o situație dificil de gestionat sau v-ați confruntat cu un eșec? Ce lecții ați desprins din această situație?
Lecția pentru mine a fost întotdeauna – dacă nu încerc, nu o să știu ce pot realiza. Am avut unele eșecuri şi mă bucur de ele. Eșecul e cea mai bună sursă de a învăța, de a crește, de a te re-motiva.
Trebuie să îmbrățișezi eșecurile, fiindcă un eșec iți deschide atât mintea cât și noi oportunități de a creste. Situațiile dificile sunt rareori atât de grave pe cât par inițial. Respiri adânc, iți dai puţin timp de gândire, te resetezi și mergi mai departe.

6. Dintre cunoștințele și abilitățile dobândite pe perioada studiilor, care au fost acelea care v-au facilitat succesul în carieră?
Studiile au creat o bază solidă, ca fundația unei clădiri. Experiența practică din timpul studiilor şi ceea ce am învățat pe cont propriu (ex. design, coding) am instalat-o la parter, relațiile acumulate în viața profesională m-au ajutat să construiesc un acoperiș și munca mea a făcut posibilă clădirea întregii case – carierei mele. Cu alte cuvinte, nu există succes dacă nu ai o fundație solidă, multă muncă şi relații oneste și productive.

7. Ce ați recomanda unui student din anul I? Dar unui proaspăt absolvent?
Folosește timpul cât de bine și de eficient poți, învață cât de mult poți de la oricine și în orice situație. Spune „da” la oportunitățile de lucru/practică ce se ivesc, chiar dacă inițial ți se par prea grele. Toate vor contribui la construcția carierei tale, chiar dacă inițial nu iți poți imagina asta. Tot ceea ce înveți acum înveți pentru tine și va contribui la succesul tău, nu al altcuiva. Fii sincer cu tine însuți, descoperă-ți punctele slabe și încearcă să te dezvolți continuu.