În ziua de azi, fiecare ne petrecem o bună parte din zi în mediul online. Ei bine, asta se întâmplă și în cazul persoanelor care lucrează în domeniul recrutării. De multe ori se întâmplă ca persoanele care lucrează în recrutare să caute persoanele potrivite pentru diferite posturi în mediul online, pe site-urile de specialitate. Totodată, pe aceste site-uri companiile postează diferite anunțuri de angajare, la care utilizatorii pot aplica. În România există câteva astfel de site-uri care sunt gratuite pentru posibilii candidați și există câteva principii de bază care trebuie respectate, indiferent de care site vorbim.

Completează toate câmpurile oferite de site. Notează obiectivul de carieră și criteriile job-ului dorit. Sunt lucruri pe care angajatorii le pot avea în vedere. Completează apoi experiența profesională și educația, folosindu-te de CV. Încearcă să nu depășești două pagini. Poți verifica acest lucru deoarece site-urile de specialitate îți dau posibilitatea să vizualizezi CV-ul, să îl listezi direct sau să îl salvezi în format PDF. Totodată, completează-ți CV-ul și în limba engleză. Cele mai multe site-uri oferă și această posibilitate, pe care merită să o iei în considerare, mai ales dacă îți dorești un job într-o multinațională sau chiar în afara țării. 

În altă ordine de idei, poți fi tu cel care preia inițiativa. Dacă găsești o oportunitate de voluntariat sau o companie în cadrul căreia ți-ar plăcea să lucrezi, trimite-le CV-ul tău. În mail-ul prin care trimiți CV-ul scrie motivul pentru care te interesează oportunitatea sau compania respectivă, dar și ce te recomandă pentru aceasta.

Poate te întrebi de ce trebuie să trimiți mai mult de un CV pentru a obține un internship, oportunitatea de a face voluntariat sau pentru a avea un job. Ei bine, există concurență pentru fiecare loc de muncă pentru fiecare post de voluntar sau de internship, ceea ce înseamnă că recrutorii se bucură de poziția de a selecta cea mai potrivită persoană. De ce să nu poți alege și tu cea mai potrivită ofertă pentru tine? Folosindu-te de lista ta de nevoi, poți accepta sau respinge diverse propuneri.

Mediul online este una din alternativele pe care angajatorii le folosesc atunci când caută candidați. Ține și de tine să ai acces la informații, dar și să poți fi găsit. Ia-ți niște timp zilele acestea pentru a te face prezent și în mediul online. Trimiterea CV-ului în mai multe locuri oferă totodată certitudinea că vei primi cel puțin un răspuns, pe când trimiterea unui singur CV nu asigură că vei trece într-o etapă următoare a procesului de angajare. Cu alte cuvinte, fii perseverent și… precaut!

FIȘE DE LUCRU

Fișa 1 – Încărcarea CV-ului pe site-urile de specialitate

Caută site-urile cele mai populare din domeniul recrurtării și completează-ți CV-ul pe acestea. Unele îți dau opțiunea de a încărca un CV gata făcut, altele îți cer să completezi fiecare secțiune în parte. Nu uita să completezi CV-ul și în engleză!

Denumire site

Grad de completare – CV limba română

Grad de completare – CV limba engleză

   
   
   
   
   

Fișa 2 – Evidență CV-uri trimise

Atunci când suntem în căutare de oportunități și trimitem CV-ul nostru către mai multe companii sau ONG-uri, e bine să ținem o evidență a acestora. Completează tabelul de mai jos pentru a ști în ce stadiu ești.

Denumire companie

Denumire poziție

Data trimiterii CV-ului

Am primit răspuns? (dacă da, în ce dată?)

Follow up