Aplicarea pentru mai multe locuri de muncă, internship-uri sau posturi de voluntar este foarte eficientă în scurtarea perioadei de căutare. Există numeroase instituții, firme, companii care recrutează. Trimite CV-ul tău către cel puțin două astfel de companii.

Poate te întrebi de ce trebuie să trimiți mai mult de un CV pentru a obține un internship, oportunitatea de a face voluntariat sau pentru a avea un job? Ei bine, există concurență pentru fiecare loc de muncă pentru fiecare post de voluntar sau de internship, ceea ce înseamnă că recrutorii se bucură de poziția de a selecta cea mai potrivită persoană. De ce să nu poți alege și tu cea mai potrivită ofertă pentru tine? Folosindu-te de lista ta de nevoi, poți accepta sau respinge diverse propuneri.

Trimiterea CV-ului în mai multe locuri oferă totodată certitudinea că vei primi cel puțin un răspuns, pe când trimiterea unui singur CV nu asigură că vei trece într-o etapă următoare a procesului de angajare. Cu alte cuvinte, fii perseverent și… precaut!