Este de înțeles dacă ești entuziasmat/ă atunci când vine vorba de a-ți găsi un loc de muncă. Însă nu este recomandat să lași entuziasmul să te cuprindă total deoarece trebuie să iei în calcul și că multe din anunțuri pot fi defapt escrocherii.

În timp ce vei căuta un loc de muncă vei da peste multe anunțuri cu job-uri care oferă foarte multe și sună atât de bine încât nu poate fi adevărat, ei bine poate că așa și este. Nu sunt rare cazurile în care mulți ajung să ofere bani și date fiind bucuroși că au gasit un job bun ca după aceea să afle că, de fapt, au fost înșelați. Cei care pun la cale asemenea escrocherii se bazează pe faptul că mulți tineri sunt doritori să înceapă o carieră și în funcție de asta creează anunțuri atrăgătoare cu oferte de muncă foarte bune. Indiferent de cât de bună este o ofertă trebuie mereu să verifici și să nu te arunci cu capul înainte. Dacă ofertele sunt atrăgătoare nu înseamnă că automat este fals, însă trebuie mereu verificat.

Trebuie știut că indiferent de ofertă  nu trebuie să oferi date personale sau bani în avans până nu cunoști pe deplin situația. Cel mai bine ar fi să ceri ajutor unor persoane care deja activează în domeniu și care te pot sfătui.