A încerca să ții minte job-urile pentru care ai aplicat, de la care încă aștepți un răspuns, precum și interviurile la care ai fost chemat sau poate chiar diferite evenimente care te pot pune în legătură cu diverși potențiali angajatori poate deveni copleșitor. Dar stai liniștit/ă, există câțiva pași pe care îi poți urma ca să rămâi organizat, astfel încât să fii la zi cu toate informațiile legate de planul tău de carieră. Așa ca azi îți propunem să fie ziua în care te organizezi și iată câteva strategii pe care le poți urma:

De exemplu, încearcă pentru început să te limitezi asupra job-urilor care te interesează și pentru care ai calificarea necesară. Aplicând la un număr selectat de oferte te va ajuta să reduci stresul din timpul căutării și să rămâi concentrat asupra celor care contează cu adevărat.

Apoi, pentru a nu te supraaglomera cel mai bine este să ții evidența companiilor și job-urilor la care ai aplicat, notând memento-uri legate de interviuri sau apeluri telefonice, informații relevante despre compania la care ai aplicat care să-ți fie suport în timpul interviului și desigur alte aspecte pe care tu le consideri importante și de neuitat. În acest sens, te poți folosi fie de o agendă care să fie destinată exclusiv acestei organizări legate de job, fie de telefon, utilizând o aplicație tip ”remeber” sau de propriul calculator/laptop, notând în Excel informații legate de data aplicării, data interviului, dacă ai fost sau nu acceptat pentru o întâlnire viitoare cu managerul sau o etapă premergătoare acceptării și alte informații relaționate cu job-ul.