Concurs de eseuri

Dacă ai între 18 si 25 de ani, atunci anuntul acesta este pentru tine! În contextul pregătirii Săptămânii Europene a IMM-urilor, Comisia Europeană lansează un concurs de eseuri pentru tineri (18-25 ani). Scopul competiției este de a identifica ideile tinerilor despre antreprenoriat, IMM-uri și ecosistemul antreprenorial.

Concursul propus are 2 etape.

În prima etapă participanții vor redacta un eseu pe care trebuie să îl încarce pe pagina https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/YEC2019.

Eseul trebuie sa fie redactat în limba engleză, să cuprindă maxim 2500 cuvinte și să răspundă provocării ”Write a speech that you would give, as a new Commissioner for SMEs and entrepreneurship to Eurpe’s entrepreneurs.

În cea de-a doua etapă, va avea loc simularea unui interviu cu jurnaliștii. Tema interviului: ”Ați susținut discursul de inaugurare, iar jurnaliștii vă cer mai multe detalii despre ideile voastre. Dacă sunteți selectat printre primii 10, veți primi trei întrebări care vă vor solicita să dezvoltați ideile din discursul susținut.

Termenul limită pentru trimiterea eseului: 16 august 2019.

La finalul competiției vor fi selectați 3 finaliști care vor susține discursurile la Întrunirea IMM-urilor din Helsinki, Finlanda, în perioada 25-27 noiembrie 2019. La eveniment vor participa peste 500 delegați, iar toate cheltuielile aferente vor fi suportate de către organizator.

Pentru mai multe informații, accesați pagina: http://blogs.ec.europa.eu/promotiongenterprise/youth-essay-competitin-2019-launch/http://blogs.ec.europa.eu/promotiongenterprise/youth-essay-competitin-2019-launch/http://blogs.ec.europa.eu/promotiongenterprise/youth-essay-competitin-2019-launch/ http://blogs.ec.europa.eu/promotiongenterprise/youth-essay-competitin-2019-launch/, sau puneți intrebări la adresa de mail smeweek@loweurope.ro

1. Consiliere și orientare în carieră

Dacă ești absolvent al Universității Babeș-Bolyai, atunci poti beneficia în mod gratuit de serviciul de consiliere și orientare în carieră oferit de centrul nostru. Ședințele de consiliere se desfăsoară individual, față-în-față, și sunt personalizate în funcție de nevoile absolventului.

Iată câteva dintre temele pe care le poti aborda în cadrul unei sedințe:

  • evaluarea intereselor și valorilor ocupaționale, a abilităților și priorităților de carieră prin teste standardizate și discuții individuale;
  • evaluarea gradului de compatibilitate între competențele profesionale și cerințele de pe piața muncii;
  • explorarea traseelor ocupaționale și/sau academice în funcție de specializarea urmată;
  • explorarea alternativelor pentru schimbarea domeniului de studiu sau reconversia profesională;
  • suport în dezvoltarea unui plan de carieră și gestionarea factorilor de decizie/indecizie profesională;
  • dezvoltarea mapei de angajare (CV, scrisoare de motivație, scrisoare de recomandare, profilul online etc.);
  • identificarea oportunităților de voluntariat, internship, angajare;
  • expunerea prin joc de rol la sesiuni de simulare a interviului de angajare;
  • adaptarea la locul de muncă.

Un consilier în carieră te poate stimula să reflectezi asupra propriilor acţiuni, să-ţi pună întrebări relevante de clarificare a obiectivelor tale de carieră, să-ţi propună strategii de luare a deciziilor majore pe plan profesional, să te încurajeze şi să-ţi ofere sprijin în căutarea unui job.

Consilierul te poate ajuta să te cunoști mai bine, să înțelegi procesul de luare a deciziilor ce ţin de dezvoltarea ta profesională şi să identifici oportunităţi de carieră. Cu toate acestea, consilierul în carieră nu va lua deciziile în locul tău şi nu-ţi va spune cum trebuie să-ţi planifici traseul profesional. Luarea deciziilor ce ţin de dezvoltarea ta profesională sunt în totalitate responsabilitatea ta.

2. Evaluare și testare

Centrul de Carieră, Alumni și Relația cu Mediul de Afaceri pune la dispoziția absolvenților și o serie de teste psihologice standardizate prin care poți descoperi competențele și atributele tale, precum și modul în care acestea se raportează la cerințele de pe piața muncii.

Platforma CAS ++

permite evaluarea adulților și pune la dispoziție o serie de teste de evaluare în vederea consilierii și orientării în carieră. Avem la dispoziție peste 1000 de profile ocupaționale, astfel că tu ai posibilitatea de a identifica unde anume te poziționezi în funcție de ceea ce se cere pe piața muncii. Vei ști care sunt competențele asupra cărora e nevoie să insiști pentru a fi dezvoltate, care sunt interesele și valorile tale profesionale ce te influențează în deciziile de carieră sau poți afla care este profilul tău de personalitate. Toate atributele cognitive, emoționale sau de personalitate vor fi discutate cu un psiholog pentru ca mai apoi să poți ține cont de ele în conturarea unui plan academic sau de carieră.

3. Promovarea oportunităților academice și de carieră în rândul absolvenților

Centrul de Carieră, Alumni și Relația cu Mediul de Afaceri promovează în mediul online oportunitățile academice și cele de carieră și care sunt adresate absolvenților universității noastre prin intermediul site-ului http://ccarma.centre.ubbcluj.ro  sau a paginii noastre de Facebook Alumni Babes-Bolyai;

Editare

2. Evaluare și testare

Centrul de Carieră, Alumni și Relația cu Mediul de Afaceri pune la dispoziția absolvenților și o serie de teste psihologice standardizate prin care poți descoperi competențele și atributele tale, precum și modul în care acestea se raportează la cerințele de pe piața muncii.

Centrul de Carieră, Alumni și Relația cu Mediul de Afaceri promovează în mediul online oportunitățile academice și cele de carieră și care sunt adresate absolvenților universității noastre prin intermediul site-ului http://ccarma.centre.ubbcluj.ro  sau a paginii noastre de Facebook Alumni Babes-Bolyai;