Știm cu toții că unul dintre pașii cei mari către angajare este realizarea CV-ului. CV-ul este oglinda noastră în fața angajatoului. Este un element ce ne prezintă, dar ne și promovează pe noi ca angajați în fața angajatorului, așa că trebuie realizat cu atenție. În CV punem toate activitățile noastre profesionale pe care le-am întreprins până în prezent, fie că este vorba despre un loc de muncă sau despre activitate de internship sau voluntariat.

Unii ne pricepem mai bine să ne prezentăm în fața altora, alții întâmpinăm și dificultăți, dar toți trecem măcar odată prin etapa de nesiguranță întrebându-ne: “oare trebuia să mai pun ceva?” sau “oare dacă pun asta e bine?”. Cv-ul este despre tine, prin urmare asigură-te că forma e una ușor de parcurs, că ai trecut adresa la care locuiești, numărul de telefon și adresa de mail, astfel încât angajatorul să te poată contacta. E important să treci pe CV și denumirea job-ului la care aplici, pentru ca persoana care recrutează să știe ce anume te interesează, mai ales în cazul în care sunt mai multe posturi disponibile.

Experiența profesională se trece invers cronologic, de la cea mai recentă, la cea mai îndepărtată. E important să notezi poziția pe care ai ocupat-o, numele companiei, perioada în care ai desfășurat activitatea și câteva responsabilități pe care le-ai avut. Dacă ești la început de drum, trece aici și experiențele de voluntariat și internship, care să arate activitatea ta în afara facultății și care să ateste faptul că ai trecut prin experiențe de învățare și dezvoltare de abilități. Experiența educațională se notează și ea invers cronologic, până inclusiv la liceu.

Secțiunea de competențe de regulă începe cu cele lingvistice. Fii onest! Dacă e un job la care ai nevoie de o anumită limbă străină, cel mai probabil ți se vor verifica abilitățile într-un interviu. Celelalte abilități (de comunicare, organizatorice etc.) trebuie să reiasă din experiența ta profesională. Încearcă să faci o legătură între responsabilitățile pe care le-ai avut și competențele pe care le-ai dezvoltat. Nu uita să inserezi și o fotografie cât mai „profi” și adu-ți aminte că scopul unui CV este să obții un interviu, nu un loc de muncă. La final, roagă pe cineva să verifice CV-ul tău, astfel încât să nu fi omis vreo literă sau cifră sau să existe alte greșeli de scriere.

Interviul de angajare este o discuție de cunoaștere, în care persoana care recrutează încearcă să determine cât de mult ți se potrivește poziția la care ai aplicat sau chiar compania în sine. Acesta poate fi telefonic, față în față sau online. Înainte de interviu, pregătește-te pentru interviu căutând informații despre companie înainte, intrând pe site-ul oficial al acesteia, iar în timpul interviului fii cât mai sincer.

Interviul este o experiență subiectivă, diferită pentru fiecare candidat în parte, iar de regulă un interviu începe cu prezentarea companiei din partea intervievatorului, urmează apoi o discuție despre experiența ta profesională, iar la final sunt încurajate întrebările. În plus, sunt câteva întrebări la care te poți aștepta din partea intervievatorului, cum ar fi: spune-mi ceva despre tine; de ce ai aplicat la acest job; ce te recomandă pentru această poziție; ce știi despre compania noastră; ce așteptări ai de la acest job sau de la angajator etc. E posibil ca intervievatorul să îți ceară să dai exemple pentru calitățile sau abilitățile pe care le ai. Pregătește-le din timp, pentru a nu pierde timp în timpul interviului să îți aduci aminte un exemplu.

După interviu, în aceeși zi sau în ziua următoare, trimite un mail de mulțumire persoanei care ți-a luat interviul. Dacă ați stabilit că vei primi un feedback până la o anumită dată, așteaptă să primești vești de la companie. Dacă termenul pentru feedback a trecut cu o zi și nu ai aflat nimic, poți trimite tu un mail sau poți da un telefon pentru a vedea dacă ți se pot oferi informații noi.

FIȘE DE LUCRU

Fișa de lucru – Verifică-ţi CV-ul

Criterii de evaluare a CV-ului

Îndeplinit

Necesită îmbunătăţiri

Neîndeplinit

Fotografia inserată este formală

   

Este completat numele și prenumele

   

Sunt specificate adresa din orașul unde locuiți acum și numărul de telefon

   

Adresa de e-mail este una formală

   

Sunt menționate în ordine cronologică inversă de la cea mai actuală, experiențele în muncă (contracte de muncă sezoniere, part-time sau full-time, experiențe de voluntariat sau internship)

   

Intervalul de prezentare al experiențelor în muncă sunt specificate corect: 

  • mai mic de 30 de zile se specifică detaliat perioada în zile, lună, an 

  • mai mare de 30 de zile se specifică intervalul în luni și an 

  • mai mare de un an se specifică intervalul în ani sau până în „prezent”

   

Este specificată în mod clar fiecare poziție ocupată în cadrul experienței în muncă

   

Sunt enumerate 2-3 responsabilități sau competențe dobândite în cadrul fiecărei experiențe în muncă prezentată

   

Este menționat pentru fiecare poziție numele companiei

   

Sunt specificate tipul diplomei/calificarea obținută în urma parcurgerii cursurilor de formare

   

Sunt enumerate, una după alta 3-5 discipline studiate considerate relevante 

   

Este menționat numele întreg al instituției de învățământ unde s-a realizat fiecare experiență de formare

   

Este specificată limba maternă a candidatului

   

Este realizată o autoevaluare a abilității de a comunica pentru fiecare limbă străină cunoscută din prisma abilității de comprehensiune, citire și scriere pe nivele de cunoaștere

   

Sunt enumerate o serie de competențe sociale relevante postului și eventual contextele în care au fost dobândite

   

Sunt enumerate o serie de competențe organizatorice relevante postului și eventual contextele în care au fost dobândite

   

Sunt specificate o serie de competențe tehnice relevante postului și eventual contextele în care au fost dobândite

   

Sunt specificate o serie de competențe artistice relevante postului și eventual contextele în care au fost dobândite

   

Sunt enumerate programele de operare PC cunoscute

   

Sunt incluse alte abilități și competențe care nu se încadrează în niciuna dintre cele amintite mai sus

   

Este specificată categoria și anul obținerii permisului de conducere

   

Fișa 2 – Pregătirea pentru interviul de angajare

Înainte de a ne prezenta la un interviu, e necesar să ne pregătim atât cu informații, cât și cu întrebări. Completează fișa de mai jos pentru a avea cât mai structurate informațiile.

  • Din descrierea job-ului, știu că acesta presupune:

1.

2.

3.

4.

5.

  • Întrebările pe care le am despre acest post sunt:

1.

2.

3.

4.

5.

  • Analizând site-ul companiei, am aflat:

1.

2.

3.

4.

5.

  • Întrebările pe care le am despre companie sunt:

1.

2.

3.

4.

5.

  • Alte întrebări pe care le am:

1.

2.

3.

4.

5.