Cu toții cunoaștem avantajele rețelelor de socializare, dar oare cum ne pot influența acestea cariera?

Mediul virtual ne oferă posibilitatea de a ne prezenta lumii întregi, ceea ce înseamnă că fiecare persoană abonată la rețelele pe care activezi poate să cunoască diverse informații cu privire la persoana ta. Avantajul este că deținem controlul asupra imaginii noastre din mediul virtual. Astfel, putem posta sau șterge orice dorim. Întrebarea pe care ar trebui să ne-o punem când postăm ceva în mediul virtual este „Cum va influența asta părerea unui potențial angajator?”. Așadar, fii precaut atunci când împărtășești ceva pe internet și asigură-te că există o anume concordanță între activitatea din mediul online și viața privată.

Îți recomandăm să verifici paginile tale cât mai frecvent și să revizuiești postările tale anterioare. Spre exemplu, folosirea unui limbaj licențios nu va influența pozitiv imaginea ta în cadrul procesului de angajare, nici fotografiile în care ești surprins în ipostaze stânjenitoare, cu toate că sunt vechi.

Cum arată pagina ta de Facebook? Dar contul de Instagram sau contul de LinkedIn? Aruncă o privire și fă modificările pe care le consideri necesare.