Se prea poate ca cel puțin o dată să te afli în fața unui anunț de angajare și să descoperi că ai nevoie de experiență. Și, totuși, tu abia ai absolvit studiile, ești în căutarea primului job. Ce vor să spună angajatorii atunci când cer experiență unor debutanți pe piața muncii? De fapt, dacă discutăm despre primul loc de muncă, angajatorul are nevoie să știe că ești obișnuit să lucrezi în echipă, să primești și să oferi feedback. Dorește să înțeleagă cât de responsabil ești cu privire la angajamentele asumate, cât de bine reziști la stres sau la ambiguitate, dacă ești obișnuit sau nu cu cu evaluarea muncii tale, dacă îți cunoști atuu-urile și punctele slabe sau dacă știi care sunt interesele și valorile tale profesionale, cât de flexibile sau rigide sunt. Desigur, literatura de specialitate ne oferă informații cu privire la unii indicatori ce pot fi evaluați în cadrul interviului de angajare. De exemplu, o persoană ce are ca trăsătură de personalitate extraversiunea va fi mai deschis spre a comunica cu colegii. Dar, sunt necesare și experiențele anterioare. Și aici intervin orele de practică, activitățile de voluntariat sau programele de internship pe care le accesăm pe parcursul studiilor. Fiecare dintre acestea ne oferă informații despre noi în raport cu munca și ne pun la dispoziție contextul în care să dezvoltăm competențe transversale, specifice vieții profesionale.

Când alegi programul de practică, asigură-te că vei lucra în domeniul studiilor tale, că pui în practică acele cunoștințe teoretice parcurse de-a lungul semestrului, că sarcinile pe care trebuie să le îndeplinești te ajută să înțelegi mai bine ceea ce ai parcurs la facultate. Caută îndrumători de practică ce îți supervizează atent munca și îți oferă feedback.

Lucrurile se schimbă când alegem programe de voluntariat, deoarece activitatea de voluntariat nu mai trebuie să completeze ceea ce studiem la facultate. Dar putem dezvolta abilități ce să ne deservească pentru angajare. De aceea caută programele de voluntariat unde te poți implica pentru perioade mai lungi de timp și nu doar evenimente particulare, caută să lucrezi cu echipe cât mai variate de oameni și nu doar cu prietenii tăi, explorează domeniile tale de interes și încearcă să înțelegi care sunt acele activități și contexte de muncă în care te simți confortabil. Ce te motivează să te implici în toate aceste acțiuni dat fiind că nu ești remunerat? Care sunt interesele și valorile tale când vine vorba despre muncă?

De cele mai multe ori voluntariatul se împletește cu hobby-urile noastre și devine relativ ușor să spunem NU oricărei activități ce nu ne place. Dar la locul de muncă sunt și sarcini mai puțin plăcute sau mai puțin interesate pentru noi. Poate îți place foarte mult să discuți cu clienții și să negociezi cu ei și îți place mai puțin să faci analiza pieței. Poate îți place foarte mult să predai și să interacționezi cu elevii la clasă, dar nu te pasionează realizarea planurilor de lecție. Și atunci e important să știi cum reziști, cum te adaptezi unui mediu unde diferite tipuri de activități se îmbină, programul de muncă e unul stabil și responsabilitățile sunt asemănătoare cu ale unui angajat. Pentru aceasta e important să accesezi programe de internship pentru perioade de cel puțin 3 luni, dându-ți astfel posibilitatea să te cunoști în raport cu un mediu de muncă, alături de colegi care nu sunt și prieteni.

De multe ori experiența în muncă solicitată la angajare presupune un număr de ani deja parcurși în domeniul tău profesional. Dar pentru locuri de muncă dedicate absolvenților sau studenților, experiența se dobândește în programe de practică, voluntariat și internship alese și parcurse responsabil.