Ce studii ați absolvit (facultate, specializare, nivel de studii) din cadrul Universității Babeș-Bolyai?

FSEGA 2006 -2009 – specializare Marketing

Business 2009-2011  – Master in Management Hotelier

 

Care este organizația/compania/instituția în care activați momentan și poziția ocupată aici?

Hotel Opera Plaza *****– General Manager

 

Descrieți în câteva cuvinte traseul dumneavoastră profesional după finalizarea studiilor.

Am inceput cariera la finalul primului an de facultate ca si Curier Bagajist ( Bellboy) la Hotel City Plaza *****, unde am activate aproape 7 ani evoluand pe diverse posturi de la bellboy, in receptie, coordinator catering si in final Director de evenimente.

In 2013 am preluat ca si General Manager un proiect ambitios al Clujului – Restaurant Chios – actualul Carrousel.

In 2015 am avut o scurta periaoda ca si F&B Manager la Hotel Ramada dupa care din decembrie 2015 si pana in present sunt General Manager la primul hotel de 5 stele din Cluj Napoca.

 

Ce înseamnă pentru dumneavoastră succesul profesional?

Succesul professional al meu si al oricarui individ este dat de rezultatele bune si dedicatia alocata fiecarui proiect in parte, indiferent ca e proiect ambitios sau un proiect mic, dar cel mai important – succesul professional este transmis de felul in care te respecta si te trateaza echipa cu care lucrezi in aceste proiecte.

 

Pe parcursul carierei dumneavoastră profesionale ați întâlnit o situație dificil de gestionat sau v-ați confruntat cu un eșec? Ce lecții ați desprins din această situație?

Ma confrunt zilnic cu situatii greu de gestionat, in cea mai mare parte aceste situatii provind din randul angajatilor dar bineinteles si din partea de business. Secretul este sa nu amani lucrurile, ci sa le tratezi pe rand si sa “gandesti dinafara cutiei” fara sa le iei personal. La inceput este dificil, dar pe parcurs, odata cu experienta, incepem sa devenim din ce in ce mai pragmatici.

In ceea ce priveste esecurile, nu pot sa spun ca am avut obiective care sa nu le duc la bun sfarsit…daca intampinam situatii care nu erau de competenta mea, analizam si ceream ajutor  de la persoane calificate care sa ma scuteasca de un oarecare esec. Intotdeauna am incercat sa imi creez echipe de oameni competenti, imprena cu care sa crestem impreuna.

 

Dintre cunoștințele și abilitățile dobândite pe perioada studiilor, care v-au facilitat succesul în carieră?

Din fericire eu am inceput sa lucrez in industria in care mi-am dorit, chiar de la finele primului an de facultate, ca atare , pe mine personal m-a ajuta mai mult experienta dobandita din campul muncii.

Insa ceea ce am invatat pe parcursul studiilor m-a ajutat doar sa structurez si sa prioritizez activitatile pe care le desfasuram.

 

Ce ați recomanda unui student din anul I? Dar unui proaspăt absolvent?

Ambilor le-as recomanda sa nu aiba asteptari mari de la primul job.

Sa se orienteze sa munceasca in industria care le place, indiferent daca este profilul care l-au urmat in facultate sau nu.

Sa se angajeze pe job-uri de entry-level, pe pozitii mai mici, astfel vor putea sa isi croiasca singuri drumul spre varful piramidei si fara nicio indoiala, trecand prin aceste etape, le va fi mult mai usor sa gestioneze o pozitie cheie.