În perioada 9-11 iulie, Centrul de Carieră, Alumni și Relația cu Mediul de Afaceri, în parteneriat cu BCR a organizat la Complexul Arcalia al Universității babeș-Bolyai tabăra de vară ”Școala de bani – Dezvoltarea abilităților de antreprenoriat financiar”.

Pe parcursul celor 3 zile ne-am bucurat de traing-uri tematice susținute de prerezentați ai BCR (Sorin Cordovan – dir. Zonal, zona1 Cluj, Luciana Pop – dir. Group Retail 17, Bistrița; Rareș Raț – dir. Group Retail 12 Cluj; Norica Bologa – Coordonator zonal segment micro), prilej cu care am descoperit concept de bază din lumea antreprenoriatului. Totodată, am avut plăcerea de a interacționa cu beneficiary ai proiectelor Start Up Nation Bistrița, care ne-au vorbit din experiență proprie despre beneficiile, dar și provocările unei afaceri. Sesiunea de workshop-uri pe tema antreprenoriatului s-a finalizat cu programul de formare susținut de domnul Daniel Maluțan – managerul companiei Smart Production –“Perspectivele unui antreprenor de success”. Astfel, am avut ocazia să gândim asupra propriului nostrum traseu antreprenorial și să gândim ce înseamnă în termini tenhnici diferite idei de afaceri la care doar visam. Întreaga activitate de formare a fost concluzionată prin discuții și activități ce vizează competențele transversale de care avem nevoie pe piața muncii, activitate facilitată de psihologii Centrului de Carieră, Alumni și Relația cu Mediul de Afaceri. Ultma zi ne-a oferit contextual de a vizita companii de prestigiu Rombat SA și Comelf SA, precum și o micro companie locală de succes – GoldPlast. Cu această ocazie am discutat cu managerii companiilor, cu reprezentanții departamentelor de resurse umane și marketing și reprezentați din producție – am înțeles puțin mai bine ce înseamnă nu doar să demarezi o afacere, dar să o și susții pe piață pe termen lung și foarte lung.

Desigur, programul a fost presărat cu jocuri, activități de teambuilding și cu multă voie bună. Ne-am bucurat de participarea a 22 studenți interesați de domeniul antreprenoriatului, fiecare dintre ei  bucurându-se de această expriență. Mai jos sunt câteva dintre ideile cu care ne-am despărțit în urma taberei, dar și imagini care stau ca mărturie că am învățat și ne-am distrat totodată. Sperăm ca anul ce vine să repetăm expriența cu o nouă grupă de studenți interesați de antreprenoriat.

Ce ne-au spus studenții la plecare:

Am avut ocazia de a cunoaște oameni care ne-au împărtășit idei minunate, care sunt sigură că ne vor fi de folos.

” Mi-a plăcut faptul că antreprenorii ne-au tratat cu respect și au ascultat ideile noastre.”

”M-am bucurat ca au fost si activități de boardgames care să ne ofere posibilitatea să ne cunoaștem mai bine.”

”Am apreciat temele abordate, sper ca pe viitor să avem mai multe activități afară, mai dinamice.”

”Am cunoscut oameni interesanți și între participanți și între vorbitori și am avut ocazia să învăț și să mă distrez în același timp.”